In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Cementas Cementa kom idag med Cementanyheter

Idag kom Cementa i postfacket på jobbet. Alltså verksamhetstidningen Cementa som har samma namn som det företags verksamhet den beskriver, Cementa. Det där vet alla ni betongsektorn, men för er andra.

Tidningen låg upp och ner visade således baksidan där Kaj Engströms fantastiska betongdockor står i en sorgsam grupp. Betongdockorna har lånat sina ögon från riktiga dockor och av någon anledning har det gjort dem ledsna. Kanske saknar de allt barngullandet som nu uteblir.

Märkligt nog finns dockorna inte att beskåda på Kajs hemsida så jag får länka till utställningen i Växjö istället som uppmärksammades av Växjö kommun. Klicka här

Ett smart grepp togs när Betongföreningens Handbok för betongytor presenterades. Redaktören Anita Stenler lät Inga Varg på Rosenbergs arkitekter förhandsläsa boken och berätta om de tyckte den skulle vara användbar i praktiken. Det trodde hon.

Sen berättade Cementa om sina kommande cementsorter där den stora nyheten är att de kommer innehålla mindre cement. Lite lustigt är det att en cementtillverkare presenterar ett produktsortiment med mindre av just den varan man producerar. Som om Johnny Walker skulle presentera en whisky med mindre whisky i…

Cementa ersätter cementet med flygaska och slagg och minskar därmed koldioxidutsläppen med fem procentenheter. Nu blir det fullskaletester och troligen 2012 går produkten att köpa.

Artikeln berättar även om drömmen att kunna skilja av koldioxid vid framställningen av cement och lägga den på deponi. Olika metoder tas upp och även pågående forskning som kanske kan göra drömmen till verklighet. Men det kommer dröja minst fem år, troligen tio.

One Response to “Cementas Cementa kom idag med Cementanyheter”

Lasse Mapril 19th, 2010 at 12:23

Lysande – bygg in det miljöfarliga avfallet i bostadshusen! Och sedan marknadsförs betong som ett naturligt material och bra för allergiker…

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!