In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Äntligen en betongvilla utan energikostnad

Villa Äntligen är lågenergihuset utan energikostnader. Bakom projektet står bygg- och mätkonsultföretaget Ortogonal och den arkitektbyrån Ross Arkitektur & Design. Huset byggs i Haninge och ska stå klart under 2011.
Grunden till den nya villan görs av Foamglas, men sen är det betong i hela huset. Mellanbjälklaget består av en betongplatta på 250 millimeter gjuten det cementbaserade materialet Träullit . Väggarna till bottenvåningen är byggda av cellplastblock med en gjuten armerad betongkärna.


Värmesystemet i huset består av en kakelugnskamin och solfångare på taket. Tillsammans värmer kaminen och solfångarna upp vattnet i en ackumulatortank. Från tankens varma vatten utvinner man sedan värme till bland annat inomhusluft, radiatorer och golvvärmeslingor.

På sin hemsidan skriver företaget bakom villan, Ortogonal, att ”allt material till huset är noga utvalt för att påverka miljön så lite som möjligt.”
På Ortogonals hemsida kan man följa byggprojektet löpande, från det första spadtaget tills dess att villan står klar.
Läs mer om Villa Äntligen

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!