In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Månadens bloggare: Nu kommer Miljardprogrammet!

Jag har ägnat de senaste två kvällarna åt att möta miljonprogramsbor som engagerat sig i Miljardprogrammet. En satsning jag dragit igång för att skapa förändring i miljonprogram och liknande områden i hela Sverige. Passade också på att ta en morgonkaffe med Sonny Modig som är vd för MKB, Malmös kommunala bostadsbolag. Har träffat många bostadsbolag för att dividera om miljonprogrammen och måste säga att Sonny är en av de som gjort bäst intryck på mig. Två saker gjorde intryck på mig:

1. Ett klockrent förhållningssätt till renoveringskostnadsfrågan, nämligen: ”När man räknar på vad man tjänar eller inte tjänar på att renovera miljonprogramsbeståndet måste man också ha i aktning vad det kostar att inte renovera det.”

2. Ambition att förändra i miljonprogrammen genom det de är bra på och det som är deras affär: byggande och fastigheter. De planerar en skyskrapa i Törnrosen i Rosengård som några av världens bästa arkitekter fajtas om att få rita, och visionerar om Rosengård Station som landmärken och statushöjare av området.

Min fasta övertygelse är att investeringar av det här slaget leder till statushöjningar som i sin tur leder till en breddad demografi i områdena. Jag kommer längre fram visa på ett exempel jag tittat på där jag tycker mig se belägg för att resultatet av en breddad befolkningsbas också blir ökad köpkraft från hyrsgästerna och därmed stabilare intäktsströmmar för hyresvärdar etc.

Miljardprogrammet handlar på samma sätt också om att förändringar automatiskt leder till höjd status, som är lika med större angelägenhet om att bo i området, i sin tur lika med ännu högre status.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!