In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Betong återvinns i 30 nya återvinningscentraler

Trettio nya återvinningscentraler runt om i Norden inom loppet av fyra år. Det är den nya målsättningen för NCC, berättar de i ett pressmeddelande. Tanken är att återvinningscentralerna ska ta emot och förädla asfalt, betong, stenmaterial, schaktmassor och parkavfall. Det förädlade materialet ska sen användas i företagets egna projekt eller av andra aktörer på marknaden.  Projektet heter NCC Recycling och fokuset ligger på en större hållbar utveckling och mindre miljöpåverkan.

– Hela byggbranschen står inför en stor utmaning i och med EU:s avfallsdirektiv och vi tror att det finns ett stort behov att tänka på miljöaspekterna, säger Hans Säll, affärsutvecklingschef på NCC Roads Holding.

NCC planerar att bygga ett tjugotal återvinningscentraler i Sverige fram till 2016, och sammanlagt 30 runt om i Norden.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!