In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Månadens bloggare: Betong ger idéer att skriva om!

Ny bloggare är Fredrik Karlsson, tidigare chefredatör på Byggvärlden och reporter på Byggindustrin. Han är fortfarande en engagerad samhällsbyggare, men i ett annat format. Han får berätta själv…


Betong är spännande. Betong ger en massa idéer att skriva om. Så det är jättekul att få gästblogga för betongpubliken.

Jag är engagerad i samhällsbyggnad och ni kommer att få ta del av mina tankar, idéer, analyser och reflektioner kring samhällsbyggnad i några inlägg. Mycket av mina tankar kretsar kring hur samhällsbyggnadssektorn och byggandet kan förbättras.

Jag var fram till årsskiftet chefredaktör för tidningen Byggvärlden och har i flera olika ledare kritiserat, berömt och analyserat sektorns aktörer. Innan dess jobbade jag som reporter på tidningen Byggindustrin. Jag har också läst statsvetenskap – och jobbat som snickare. Och betong, det har jag fler infallsvinkar på. Som att jag tidigare var betongförortsbo och nu bor bakom en putsad fasad. En enstegstätad sådan.

Jag jobbar som bilageredaktör på tidningen Ny Teknik. En bilaga heter Automation och handlar om effektiviseringar inom svensk industri. Med många robotar. En annan heter Ingenjörskarriär där vi skrivit mycket om behovet av fler ingenjörer – inte minst inom bygg.

Jag läser förresten att arkitekten Gert Wingårdh tycker att man ska bygga Norra Djurgårdsstaden i trä. Vad tycker ni? Jaså, inte? Får väl hitta på ett bättre ämne till min första riktiga bloggpost då. Fast den där striden mellan trä och betong, den är allt lite underhållande. Och den belyser faktiskt viktiga frågor om materialens fördelar och nackdelar – särskilt ut miljösynpunkt.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!