In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Månadens bloggare: Skärpning gubbar!

>Det är lätt att bli dyster när man ska blogga om byggbranschen. Det räckte att läsa de senaste byggnyheterna.
Strejken i byggbranschen kostar en massa miljoner kronor varje dag. Strejken är en dyster historia. 3 500 arbetare är uttagna i strejk, ytterligare arbetare är hemma efter arbetsgivarnas lock out. Men strejkgeneralen på Byggnads, avtalssekreteraren Torbjörn Johansson, föreslås bli ny avtalssekreterare för LO, och man framhåller hans meriter att förhandla fram det nya byggavtalet.


LO:s valberedning, med Byggnads Hans Tilly i spetsen, har för övrigt misslyckats med att få en jämställd ledning. Precis som arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier som valt en renodlad gubbstyrelse.
Bland dagens nyheter fanns statistiska centralbyråns siffror som visade på kraftigt minskat bostadsbyggande.
Det lär inte öka av att tusentals arbetare i byggsvängen strejka för att parterna, jag tror det bara är män förresten, inte kan enas om avtalsfrågor.
I dag kom också ett dystert besked för betongbranschen – Betongmästarna i Sverige AB har försatts i konkurs. 117 anställda på fyra orter mister jobbet. Det är omöjligt att utifrån ha någon åsikt om vad som hänt men det är dystert hursomhelst.
Men över flera tusen byggjobbare är hemma från jobbet för att gubbar inte kan komma överens. Som om de hade råd med detta. Det är ju arbetare med bra löner i friska företag.
Gubbar som strejkar, gubbar som bråkar, gubbar som väljer nya gubbar som kan bråka.
Skärpning, gubbar!

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!