In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Stockholm Arena knäckte Betongmästarna

Betongmästarna i Sverige AB har försatts i konkurs. Det meddelade vd Rolf Skoog igår. Anledningen är, enligt Skoog, att diskussionerna med Peab, som är entreprenör på Stockholm Arena, inte lett till någon uppgörelse som var ekonomiskt försvarbar för ägarna. 
- I lördags fick vi svar från Peab att de inte accepterade vårt absolut sista bud. Ett bud som i princip innebar att vi efterskänkte all vinst från uppgörelsen, men att det samtidigt skulle ge oss spelrum att kunna driva verksamheten vidare med ett nollresultat, säger Rolf Skoog till Piteåtidningen.

Vad diskussionerna gällt råder det delade meningar om. Enligt Byggvärlden tycker Peab att de uppfyllt sin del av avtalet, medan Betongmästarna hävdar att förutsättningarna i projektet förändrats mot vad som var avtalat. Men någont oberoende granskning blir nu inte aktuell då Betongmästarna väljer att kasta in handduken.

Konkursen innebär att 117 anställda på fyra orter mister jobbet. Den redan försenade arenan får leta ny stomleverantör.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!