In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Stockholm Arena fortsätter utmana byggbranschen

Förra veckan berättade Betong.se om Betongmästarna som satts i konkurs efter oenigheter med Peab och bygget av Stockholm Arena. Nu är det dock Peab själv som hamnat i kläm på grund av arenan. Företaget kommer nu att få betala ett skadestånd på 100 miljoner kronor för att arenan inte kommer att bli klar i tid, detta skriver DN.

– Jag skulle gissa att det ligger i skadeståndstoppen. Men Peab de har tagit på sig det fulla och ensidiga ansvaret för förseningen, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Peab lovade först att Stockholmsarenan skulle bli klar till jul 2012.

– Sedan var vi överens om en invigning i februari i år, men de har inte klarat det heller. Det är verkligen en stor förlust för oss, säger Sten Nordin.

I slutet av mars, när den nya förseningen var ett faktum, sade Niclas Brantingson på Peab:

– Det är förstås beklagligt. Men anläggningen har varit mer komplicerad än vi kunnat förutspå. Vi har dessutom haft problem med att få fram stomelement i betong i den hastighet vi vill ha dem eftersom leverantören haft ekonomiska bekymmer.

Nu har Stockholms stad fått ett löfte om att arenan inte ska drabbas av ytterligare förseningar utan vara klar runt den 1 juli.

– Vi för diskussioner med Peab på stadsdirektörsnivå och pressar på väldigt, väldigt hårt nu, säger Sten Nordin.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!