In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Ljudskulptur Estlands bästa betongbyggnad

När estländska betongföreningen, the Concrete Association of Estonia, utsåg årets byggnad på sin betongdag, blev det skulpturen Cromatico som vann. Cromatico finns att se på Tallinn Song Festival Grounds och har tagits fram av den tyske skulptören Lukas Kühne.

Skulpturen är en visualisering av den kromatiska skalan och består av tolv rum som motsvarar en oktav på ett piano, något som fångade juryn. Här följer motiveringen:

”Very thin walls of the sculpture, poured from monolithic concrete directly on location, required extremely skilful workers. The sculpture is a complicated engineering solution, in which the artist’s vision of sounds and their travel through the chambers meet well with technical realisation. ‘Cromatico’ gives concrete a new role as an acoustic element. The quality of technical concrete work is very good. The conception’s magic lies in the fact that the sculpture consists only of concrete and of no other additional gadgets or materials. The installation has also been placed successfully into the surrounding landscape.”

Årets betongbyggnad utsågs för tolfte gången i Estland och elva bidrag var nominerade.

Läs mer om Cromatico
Besök Estländska betongföreningen

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!