In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Månadens bloggare: Tack och hej, betongfamiljen!

Jag måste säga att jag alltid imponerats av betongbranschen. Och då tänker egentligen inte främst på kompetenser eller viktiga insatser för byggandet – utan att ni betongare är en sån skön familj. Eller kanske snarare en hel släkt. Där man sluter upp mangrant när det är släktkalas.
Jag vet inte om ni som varit en tid i branschen blivit hemmablinda men säkert hamnar ni i sällskap då ni måste berätta om betongsläkten inför förvånade ansikten.

Nu har jag berättat för vänner i verkligheten och i sociala medier att jag bloggar här.

”Ursäkta Fredrik, finns det en sajt som heter betong.se?” undrade en bekant.

Då passade jag som vanligt på att berätta att det inte bara finns en sajt utan även en tidning som heter Betong. Jag berättade att den vunnit tidskriftspriser.

Sen berättar jag ofta och gärna om min tidigare kollega Betong-Maggan (Redlund Laninge på Byggindustrin) eller att bloggandet gjorts upp över en lunch med Betong-Roger. Och att Roger (Andersson) även arrangerar de häftiga betong-galorna på Berns och Grand hotell där flera hundra betongare kommer.

Sen brukar jag berätta om rivaliteten mellan betong och trä. Att betong är kritiska mot den statsunderstödda trälobbyn och att man tycker att staten ska vara neutral inför vilket byggmaterial man använder.

Finns det Göteborgare i närheten haglar snart ordvitsar på betong-temat.

Nu får ni absolut inte tro att jag skrattar åt er. Jag skrattar definitivt med er. Betong är ett nörderi och nörderi är trendigt och har varit så under många år.

Jag tycker att släktkalasen, det vill säga betonggalorna, är bra arrangerade och är imponerad att så många kommer på kalasen.

Ibland kommer det inbjudningar till mig att vara med i betongfamiljen på olika sätt. Som att få gästblogga här. Tack för det.

När ni läser det här har jag redan hunnit lämna Stockholmsförternas putsade fasader för lite äldre, sprucken betong på franska rivieran. Ha en skön sommar ni också.

Med vänlig hälsning
Fredrik Karlsson

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!