In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Benders satsar stenhårt

Betongföretaget Benders, mest kända för markplattor och takpannor, breddar nu sitt sortiment med granit. Genom köpet av Bohusläns Kooperativa Stenindustri och dess försäljningsbolag Bohusgranit hoppas man kunna komma åt den stora potential som finns på granitsidan där 70 procent av produkterna importeras trots att råvaran finns inom Sveriges gränser.

- Med Benders organisation finns alla möjligheter att återskapa något av den storhet som funnits inom stenindustrin i Bohuslän, säger Eric Waxin, vd på Bohus Granit.

Benders Sverige AB grundades 1960 och omsätter över en miljard kronor. Företaget har cirka 400 anställda, med huvudkontoret i Edsvära i Västra Götaland och produktionsenheter i Braås, Bålsta, Fjärås, Floda, Frillesås, Götene, Hjo, Uddevalla, Åstorp och Kvänum. Utomlands finns de i norska Sandefjord och i Kritzkow i Tyskland och Karditza i Grekland.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!