In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Molnig betongbro i London

Svenske designern Oscar Bauer från designbyrån Oscar & Ewan har på uppdrag av The Olympic Delivery Authority tagit fram en väggmålning till den nybyggda betongbron på Angel Lane på väg in till den Olympiska parken. Väggmålningen är 200 meter lång och 2,2 meter hög. Inspirationen för designen togs från himlen över Stratford och speciellt över den olympiska parken där byggnader inte står så tätt som i resten av London. Motivet har bett bron namnet the Clouds Bridge i folkmun.

Motivet har tagits fram med små kvadrater som skapar ett dualistiskt motiv där moln framträder ju längre ifrån man kommer designen.

-Vi ville skapa ett ikoniskt landmärke som alla människor vart du än kommer ifrån kan relatera till. Vare sig det handlar om de flera hundra tusen som ser den under OS eller de som bor i Stratford och ska leva med denna bild i minst 20 år framöver. London och England är kända for sina moln och det ringer ofta i en negativ ton. Genom denna väggmålning ville vi påminna om att det är något fint med moln och att det är något att uppskatta, säger Oscar Bauer.

Comments are closed.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!