In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Över 100 000 bostäder saknas i Stockholm

Det saknas 110 000 bostäder i stockholmsregionen. Det visar en ny rapport som tagits fram av Stockholms Handelskammare. Mellan åren 2009-2011 har länets befolkning ökat med drygt 110 000 invånare och under den perioden har det endast byggts 22 200 bostäder och cirka 4200 fritidshus har blivit permanentboende.

Rapporten visar också att länets befolkning beräknas öka fram till 2020 med 34 806 personer, medan de årliga byggplanerna förväntas landa på drygt 14 322, vilket inte ens motsvarar hälften av den förväntade befolkningsökningen

- Bostadsbyggandet i Stockholm måste fyrfaldigas för att vi ska hålla jämna steg med befolkningsökningen. Siffror från Fastighetsägarna visar att Stockholm går miste om cirka 12,5 miljarder per år i utebliven tillväxt på grund av bostadsbristen. säger Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare.

Läs hela rapporten här

One Response to “Över 100 000 bostäder saknas i Stockholm”

Bo Göran Hellersaugusti 7th, 2012 at 02:46

Den här typen av braskande rubriker saknar all verklighetsförankring. Marknaden är självreglerande – befintliga lägenheter fylls med hyresgäster och bostadsrättsinnehavare, medan småhusen har sina hängivna ägare. Återhållsamhet i bostadsproduktionen i Stockholm är bara bra för landet – en ökad produktion i huvudstaden uppväger knappast kapitalförstörelsen utanför storstäderna.

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!