In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
?php bloginfo('name'); ?>

Tre måsten på Annedal!

Idag börjar boutställningen Annedal 2012. 22 byggherrar har tillsammans med kommunerna Stockholm och Sundbyberg intagit en gammal industritomt och byggt upp ett kvarter runt den nya gatan Pippi Långstrumps gata. Tidskriften Betong har varit där och hjälper dig med tre saker du inte får missa.

  1. Besqab och arkitekten Mats Egelius från White har byggt ett kvarter med radhus och lägenheter som öppnar sig fint mot Bällstaån. Det du ska titta på är de prefabricerade betongelementen som har extra rillor som får lite plankkänsla och gör att skarvarna inte syns. Tas upp i murarna på uteplatsen. Om du har programmet är det hus nr 5 och 6.
  2. Einar Mattson och Joliark arkitekter har åstadkommit tre olika hus som kompletterar varandra. Färgerna i de tydliga betongelementen växlar i husen där två är blågrå och ett är rött. Elementen löper växelvis i två våningar och är ett bra exempel där prefab får vara prefab. Men genomtänkt. Hus 4 på kartan.
  3. Annedal är trots allt en boutställning och de många specialinredda lägenheterna bjuder på mycket inspiration. Min favorit är Borätts hus (nr 16 på kartan) där kolonilotten möter bostaden. Med vanliga Ikeakuber har Cecilia Cronelid och Emma Pålsson inrett en lägenhet där du odlar på balkongen i flyttbara kuber som du enkelt hänger in i köket när det är dags för matlagning. Sinnrikt bevattningssystem i sovrummet.

Sen är det förstås kul med Beckmansstudenten Pernilla Köhlbergs egentillverkade betongmöbel i hus nr 20. Vilken blev din favorit?

One Response to “Tre måsten på Annedal!”

ceciliaaugusti 24th, 2012 at 08:00

Hej Roger!

Vi blev så OTROLIGT glada när vi läste dina 3 måsten i Annedal! Kul att ”vår” lägenhet blev din favorit! Jag har och vill jobba mer i betong och har även gjort ett handfat som du kanske skulle gilla när vi i en grupp gjorde ett utedass. Ha det gott och tack igen för en fin artikel!

Med vänliga hälsningar
Cecilia

Bläddra i Betong

Här kan du läsa och bläddra i gamla nummer.
Vi lägger upp flera tidningar allt eftersom!