Fråga Experten: Rengöra ytan från betongstänk?

Jag har ett antal 40×40 gråa betongplattor som jag har lyckats få stänk av betong på i samband med putsning av en mur. Dessa stänk är fula och det ser skitigt ut. Kan man få bort detta på något sätt genom slipning? Har provat vanligt sand papper men den funkar inte. Vad ska jag i så fall slipa med?
/Stefan Otterdahl

Att rengöra en betongyta från små fläckar av betong görs bäst med en kombination av att skrapa bort bitar av betong som landade på ytan av plattorna och sen tvätta med en svag blandning av ättika och vatten. Kom ihåg att när ytan på plattorna tas bort har den framtagna nya ytan ha en annan nyans. Skrapa först ytan med förslagsvis en spackelspade och riv lite med en stålborste för att få bort fläcken. Fungerar det inte att skrapa kan du testa med att tvätta med ättika blandat i vatten. Du kan använda 2 dl ättiksprit (12%) eller 1 dl ättika (24%) i 6 dl vatten. Prova lokalt direkt på fläckarna. Var sparsam med ättika om dina plattor ligger i trädgården med växtlighet.

Erik Viggh

Be the first to comment on "Fråga Experten: Rengöra ytan från betongstänk?"

Leave a comment

Your email address will not be published.