Byggstart för Brf Viva med klimatsmart betong

Riksbyggen bygger Brf Viva, med 132 bostäder i Guldheden, intill Chalmersområdet i Göteborg.

Efter år av forskning och projektarbeten är det äntligen dags. Onsdagen den 2 november tas det första spadtaget för Riksbyggens uppmärksammade bostadsrättsförening Viva i Göteborg.

– Det unika med Brf Viva är att vi vågar införa framtidens bostadslösningar både när det gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i full skala, även det som aldrig tidigare testats i bostadsprojekt i Sverige, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Brf Viva är bland annat först ut med energilagring i bussbatterier, klimatsmart betong och ungdomsettor för under 100 000 kronor. Kunskaperna och erfarenheterna från Brf Viva kommer sedan att föras vidare till Riksbyggens framtida bostadsprojekt.

– Göteborg blir allt starkare som innovationsstad. Den här satsningen är ett utmärkt exempel. Det handlar om att i nära samverkan mellan näringslivet, akademin och det offentliga ta fram de nya hållbara innovationerna. Det handlar också om att låta innovationerna växa fram genom aktiv medborgardialog, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg

Brf Viva, som kommer att omfatta drygt 130 bostäder uppförs längs Dr Allards gata och inflyttningen är planerad till 2018.

Be the first to comment on "Byggstart för Brf Viva med klimatsmart betong"

Leave a comment