Thomas Betongs första spadtag i Heby

I torsdags togs det första spadtaget för Thomas Betongs nya fabrik i Heby utanför Uppsala. I september nästa år planeras de första leveranserna av både skalväggar och plattbärlag.

– Denna investering är ett viktigt steg i vårt arbete med att bredda vårt kunderbjudande. Vår nya fabrik i Heby harmonierar med samhällets höga ambition om ett ökat hållbart bostadsbyggande, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong AB.

Det var i juni som juni Thomas Betong om investeringen av 80 MSEK. Med fabriken, med en kapacitet på ca 150 000 kvadratmeter av skalväggar, möter företaget marknadens behov och ökat hållbart byggande i Sverige, särskilt i Stockholm-, Uppsala- och Mälarregionen där den politiska ambitionen är att snabbt accelerera bostadsbyggandet. I augusti tecknade Thomas Betong och JM ett femårigt strategiskt avtal för skalväggsleveranser. Samarbetet kommer att skapa möjlighet till att minimera transportkostnader, miljöpåverkan och korta ledtider.

Tidigare i år lanserade Thomas Betong ett system, Thomas Miljöstomme, för platsgjutna stommar med 30% lägre CO2-avtryck jämfört med konventionell stomme. Systemet baseras på prefabricerade skalväggar, plattbärlag och balkonger i kombination med fabriksbetong.

– Vi vill bidra till att lösa bostadsbristen i Sverige och tillsammans med våra kunder kunna bygga ett hållbart samhälle, säger Carina Edblad.

Med den nya fabriken skapar Thomas Betong nya jobbmöjligheter i kommunen, ca 30 arbetstillfällen skapas, samtidigt som alla anställda erbjuds en modern och god arbetsmiljö. Fabriken i Heby kommer att certifieras enligt Green Building (SGBC) vilket innebär att fabrikens energiförbrukning är minst 25% lägre än ställda krav enligt boverkets byggregler.

10 Comments on "Thomas Betongs första spadtag i Heby"

  1. I just want to mention I’m newbie to blogging and truly enjoyed this web page. Probably I’m want to bookmark your blog post . You actually come with awesome article content. Kudos for revealing your website page.

  2. What computer software do you need to make business cards from a personal computer?

  3. v9Jfxg Im obliged for the post.Thanks Again. Keep writing.

  4. I loved your blog post.Really looking forward to read more. Great.

  5. The the next time I read a blog, I’m hoping who’s doesnt disappoint me about that one. I mean, I know it was my replacement for read, but I really thought youd have some thing fascinating to talk about. All I hear is really a number of whining about something you could fix when you werent too busy searching for attention.

  6. ”Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!”

  7. Of course, what a great blog and instructive posts, I will bookmark your site.Best Regards!

  8. I really liked your blog article.Really looking forward to read more. Want more.

  9. ”You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!”

  10. Very good article. I am dealing with a few of these issues as well..

Leave a comment

Your email address will not be published.