Måndagsbloggen: Tuffa tider, för en del…

Det är hårt att vara i betongbranschen. Ja, alltså inte att vara betongleverantör eller tillverkare, de har inte haft det så bra sen miljonprogrammets glada dagar. Lite kompetensbrist här och var kanske. Men orderböckerna är fulla långt in på 2018 och det som de inte hinner tillverka själva kan de alltid lägga ut på balter och polacker. Och det går att ta bra betalt just nu. Förstås.

Att ge ut en tidskrift i denna bransch är inte lika lätt. Trots succéer med Betonggalan och nominering till priser så sjunker intäkterna. Inte mycket men lite. Och nu flaggar flera företag för att nästa år så blir det mindre satsningar på marknadsföring. Varför då? Jo, man har ju fulla orderböcker hela 2017. Och en bra bit in på 2018.

Att behålla kvalitet med mindre budget är väldigt svårt. Dagstidningarna har försökt i många år. De har skurit och skurit där de hoppas att det inte ska märkas. Journalisterna blir färre och färre, innehållet tunnare och tunnare. Hoppas ingen märker. Det gör dem till slut.

Facktidningarna har gjort på precis samma sätt. Större bilder utdragna på fler sidor, mindre research, avskrivna pressmeddelanden och så ut. Många egenannonser för egna event istället för redaktionellt material. Krönikor och insänt debattmaterial istället för nyanserad journalistik. Billigt, billigt. Hoppas ingen märker.

En av de nominerade till Årets Miljöpris i år tackade nej till en annan prisnominering. De tyckte att tidningen bakom nomineringen var för dålig och att det var för uppenbart att priset mest gagnade tidningen själv. Däremot tyckte de att Tidskriften Betong står för kvalitet och ville gärna synas med oss på Betonggalan.

Det var roligt. Hoppas de tycker det även när högkonjunkturen lagt sig. Och att Tidskriften Betong har samma höga kvalitet då. Hoppas det då fortfarande finns en Betonggala att nominera betongbranschens kunder till och att de vill bli nominerade.

8 Comments on "Måndagsbloggen: Tuffa tider, för en del…"

  1. I just want to tell you that I am just new to weblog and absolutely savored this web page. Very likely I’m planning to bookmark your website . You definitely have amazing articles. Kudos for sharing with us your blog.

  2. How to get FireFox or any browser up first on reboot?

  3. I have fun with, lead to I discovered just what I was taking a look for. You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  4. I have been examinating out some of your stories and i can claim pretty clever stuff. I will make sure to bookmark your blog.

  5. I am trying to find a good blogging site where I can actually get viewers or readers to view my blog. I have tried blogspot and live journal with no real success. Does anyone know of any good sites where I can actually blog and get readers?. . Another thing is any tips to get readers to your blogs? Should you follow a theme or how do you need to advertise or if you keep posting will they come to you?. . Please no spam. Thanks.

  6. My husband and i got very cheerful Albert managed to do his reports using the precious recommendations he received out of your web page. It’s not at all simplistic just to find yourself handing out key points that some others may have been selling. So we keep in mind we have got the blog owner to thank for that. All of the explanations you have made, the easy blog menu, the relationships your site help promote – it’s got all excellent, and it is aiding our son and us reckon that the concept is entertaining, which is truly mandatory. Many thanks for the whole lot!

  7. Generally I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.

  8. You could definitely see your expertise in the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

Leave a comment

Your email address will not be published.