Fråga Experten: Vattentäta dammen?

Jag har gjutit en damm i cement och jag vill nu måla den alternativt göra den vattentät. Vilka produkter finns som jag kan använda? Jag vill helst ha den svart.
/Peo

Det finns olika produkter du kan använda, lite beroende på hur tät din damm behöver vara och tätheten på din betong du gjutit. Det går att öka betongens täthet något genom att pensla på ett spärrskikt, typ vattenglas eller liknande. Om du fått till en hyfsat tät betongen kan det funka med en svart cement- eller silikatbaserad färg. För att få till lite mer täthet kan en 2-kompnent epoxi funka. Kolla hos din färghandlare, så kan de säker hjälpa dig att ta fram lämplig färg. Vill du lägga på ett lite tjockare lager av tätskikt finns det svart gummimassa eller bitumenbaserade produkter (typ tjära) du kan använda. De är av typen som man lägger på betongen i parkeringshus, loftgångar och balkonger. Du kan kolla med företag som jobbar med reparation och underhåll inom detta område. Ett annat alternativ skulle vara att du lägger på polyester, glasfiberduk och en topcoat. Det är en vanlig metod när man bygger just dammar och bygger på samma princip som när man tillverkar båtar av glasfiber i en ”plug”. Det finns företag som har tillbehör till fiskdammar och liknande som har dessa produkter, alternativt kan du köpa det i butiker med båttillbehör.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group

14 Comments on "Fråga Experten: Vattentäta dammen?"

 1. Great, thanks for sharing this blog article.

 2. pfgUel Im no professional, but I believe you just made an excellent point. You obviously know what youre talking about, and I can actually get behind that. Thanks for staying so upfront and so honest.

 3. ”Really appreciate you sharing this article.Much thanks again. Great.”

 4. Great, thanks for sharing this blog.Really thank you! Awesome.

 5. You have a really great layout for your blog i want it to utilize on my web-site as well.

 6. up with everything fresh you have to post. Would you list of the complete urls of

 7. they feature hyperfuse construction for a virtually seamless, durable design.

 8. I will right away grab your rss as I can at to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please allow me realize so that I may subscribe. Thanks.

 9. Im thankful for the article.Thanks Again. Great.

 10. Souls in the Waves Great Early morning, I just stopped in to go to your internet site and thought I ad say I experienced myself.

 11. Im obliged for the post.Much thanks again. Cool.

 12. It as really a great and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 13. Really good post! Also visit my website about Clomiphene Citrate side effects

 14. ”Thanks for the strategies you are discussing on this blog site. Another thing I want to say is the fact getting hold of of your credit history in order to look at accuracy of the detail could be the first step you have to undertake in credit restoration. You are looking to freshen your credit profile from dangerous details mistakes that spoil your credit score.”

Leave a comment

Your email address will not be published.