Vägarbeten brister i säkerheten

Så många som två av tre vägarbeten får anmärkningar när Trafikverket genomför arbetsplatskontroller. Oftast handlar det om brister i säkerheten. 

– Vi hittar brister på nästan alla vägarbeten som har längsgående skyddsanordning, det vill säga skyddsanordningar tillverkade av betong eller stål längs med vägens färdriktning. Det är bara några få som är väldigt bra gjorda, säger Ulf Danielsson på Trafikverket.

Fram till och med oktober i år hade Trafikverket gjort 632 kontroller, vilket omfattar cirka tio procent av de vägarbeten som utförs på landets större vägar. Bara 209, ungefär en tredjedel, av de kontrollerade platserna klarade sig helt utan anmärkning.

– Det är ju så klart allvarligt att det hittas så många brister. Man vet ju att arbetsplatsen ute på vägen är farlig. Gör man avvikelser i monteringsanvisningen äventyras säkerheten och arbetsmiljön, både får de som arbetar ute på vägarbetsplatserna och de som passerar dem, säger Ulf Danielsson.

 

3 Comments on "Vägarbeten brister i säkerheten"

  1. I just want to say I am just very new to weblog and certainly savored you’re web page. Probably I’m planning to bookmark your website . You certainly have tremendous articles. Bless you for revealing your website page.

  2. In Firefox – How to open in new tab automatically when I click a bookmark?

  3. Hello.This post was extremely motivating, especially because I was looking for thoughts on this subject last week.

Leave a comment

Your email address will not be published.