Måndagsbloggen: I rädslans tidevarv!

Roger AnderssonRoger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

Då är det 2017. Det känns utmanande och lite läskigt. År 2016 var ett omtumlande år och jag har ingen aning om hur nästa år kommer bli.

Nere mot Gullmarsfjorden utanför Munkedal tog jag emot det nya året. Västkusten. Eftervindar från Urd och nykokta havskräftor. Fyrverkerierna var obefintliga, mest tyst eftertanke och ett glas Pol Roger.

Bubblor blandade med Brexit, Trump och mindre tilltro till demokratin. Det öppna samhället som stänger bit för bit i terrorismens efterverkningar. Rädslan ska inte segra. Men den gör det sakta men säkert. Vi vill omge oss med dem vi känner oss trygga med. Amerikaner med amerikaner, britter med britter. Själv är bäste dräng och kakan ska inte delas på för många.

Jag tittar ut över Gullmarsfjordens djup. 118 meter. Avgrund. I mörkret där nere finns ubåtarna. De syns inte, men finns. De kan dyka upp när som helst. Som rädslan. Hoppas vi slipper terrorn i Sverige detta år. Vi slapp den inte inpå knutarna i vårt Europa, i Paris, i Bryssel, i Berlin. I våra kvarter, där vi är och har varit. Och kommer att vara.

Det rycker till i halsduken. Salt känsla och bohusgranit. Nytt år. Lite läskigt. Men utmanande. Vi tar det som det kommer. Inga löften, men beredskap. Kraftsamling. Vi ska vinna.

18 Comments on "Måndagsbloggen: I rädslans tidevarv!"

 1. I just want to mention I’m very new to blogging and absolutely loved you’re page. Most likely I’m planning to bookmark your website . You really come with perfect articles and reviews. Cheers for sharing with us your website page.

 2. Great blog.Really thank you! Really Cool.

 3. I open it then something pops up saying:. . Firefox has stopped working.. Windows can check online for a solution to the problem.. . So can anyone help to fix it?.

 4. WFwWf6 This blog is without a doubt educating additionally diverting. I have chosen a lot of useful things out of this source. I ad love to visit it again soon. Cheers!

 5. ”One other thing is that an online business administration diploma is designed for scholars to be able to efficiently proceed to bachelor degree education. The 90 credit college degree meets the other bachelor diploma requirements then when you earn the associate of arts in BA online, you should have access to the modern technologies in this field. Several reasons why students have to get their associate degree in business is because they’re interested in the field and want to receive the general instruction necessary just before jumping in to a bachelor education program. Many thanks for the tips you actually provide inside your blog.”

 6. I always visit your blog everyday to read new topics.:**`”

 7. Really appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Really Cool.

 8. ”I cannot thank you enough for the blog. Awesome.”

 9. I view something really special in this site.

 10. Thank you ever so for you blog.Much thanks again. Cool.

 11. I use a micro SD card between my laptop and netbook as an external hardrive for my class files. I often download files on one computer or the other without the drive in that computer. Is it possible to set my computer up so that when I insert my drive my computer automatically updates the folder on my removable drive with the folder on my computer?.

 12. Fantastic blog post.Thanks Again. Keep writing.

 13. Thanks for helping out, excellent info. The health of nations is more important than the wealth of nations. by Will Durant.

 14. ”Thanks for sharing, this is a fantastic post.Much thanks again. Want more.”

 15. I need help and ideas to start a new website?

 16. Just Browsing While I was surfing today I saw a excellent post concerning

 17. I’а†ve recently started a website, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 18. Great blog.Thanks Again. Will read on…

Leave a comment

Your email address will not be published.