Måndagsbloggen: Det här är Betongklubben!

Roger AnderssonRoger Andersson, Tidskriften Betongs chefredaktör

När Swerock gick med i Betongklubben förra veckan blev det nytt rekord: 15 medlemmar. I och för sig var 14 företag också rekord, men 15 var faktiskt det mål som sattes upp för klubben när den startades. Och nu är vi där.

För mig är det enormt roligt. Betongklubben är min klubb, gjord för företagen och för att företagen ska kunna utnyttja vårt varumärke och det vi gör för att själva nå ut till sina kunder. Vi gör det tillsammans. Lite bättre tillsammans.

Nu skrev jag att Betongklubben är min klubb och någon kanske tänker: ”Åh, nej! Nu byter den namn till Rogerklubben!” Men tanken har inte ens slagit mig. Förrän nu…

Betongklubben har även en potential att bli 20 medlemmar. Fyra företag har genom åren lämnat klubben, dem vill jag ha tillbaka. Ni vet vilka ni är. Och jag har span på åtminstone ett företag som självklart ska komma med. Ni vet dock inte vilka ni är. Än.

Jag tänkte kort presentera våra medlemmar nu. Ur mitt perspektiv, med mina ord. Det blir bättre än deras egna byråslogans. Jag tar er i bokstavsordning.

BASF
Med småbarnspappan Sven Tituson i spetsen, massa kunnande i botten och med Master Builders Solutions som begrepp är de kompisar till oss. Sponsrar även Årets Miljöpris på Betonggalan.

Betongindustri
Har varit medlem sen begynnelsen. Lite doldisar i Heidelbergkoncernens skugga, men mer och mer engagerade. Tror de snäppar upp i år och går stort på Betonggalan.

Cementa
Vad säger man? Alltid där. Alltid med. Vår största kund, huvudsponsorer på Betonggalan. Med lite smartness skulle vi kunna göra mycket mer. Ge mig bara lite tid.

Cemex
Med mexikanska cementtillverkarna har vi nästan 100 procent av cementmarknaden i Sverige med oss. Baserade i Skåne, gemytliga, lite lågmälda men kräver mycket av oss. Det ska vi leva upp till.

GCP
Grace blev GCP, men Sales Manager Per Davoust är alltid Per Davoust. Långt förhållande, starka band. Som inte blev svagare direkt med sympatiske Mikael Delhammar i teamet.

Kingspan Insulation
Med drivne försäljningschefen Kenneth Finnäs och coola hashttaggen #vägragammaldagsisolering satsar de framåt och uppåt. Vi är med på resan och det ska bli väldigt kul.

Kynningsruds Prefab
Duktiga på att marknadsföra Betonggalan och kommer alltid mangrant. Det knakar i fabriken och i orderböckerna, och nya vd:n Nicklas Jarl knakar nog i fogarna. Visar att Betongklubben är viktig för prefabindustrin och är därför viktiga för oss.

Linotol
Golvtillverkare som under vd:n Michael Larsson expanderar och satsar stort på marknadsföring med nya marknadschefen Pether Skoglund, hämtad från eventbranschen. Nya i Betongklubben, vill ha mycket av oss, men ger mycket tillbaka. Betonggalan i år ska bli bättre än någonsin, eller hur Linotol?

Modern Betong
Söderbergarna, med grundaren Dick och sonen Carl-Fredrik som nuvarande vd, har alltid gillat fart. Händer det något så vill de vara med. Betongbranschen ska vara fräsig, modern, och när vi satsar så är de med. Vi borde göra mer ihop.

Peikko
Norrköpingsbaserat, fast finskt i grunden. Kompletterar betongen med infästningar av alla slag. När Raimo Lehtinen blev ny vd fick våra gamla vänner Gösta Pehrsson och Thomas Persson äntligen som de ville: gå med i Betongklubben…

Reckli
Matriser som ger betongen liv. Bakom varumärket står Elvefors Marketing, ett familjeföretag som vi länge tyckt om. Pappa Bertil startade och syskonen Kristian och Katarina tog vid. Vill mycket, vi kommer se mer av dem.

Sika
Har lagt beslag på vår baksida på tidningen och är ständig medlem. Hoppas vi. Göt mustascher på senaste Betonggalan. Vad hittar ni på i år?

Sto Scandinavia
Sven Olsson och Helena Wälivaara, starka band. Påhittiga, framåt, personliga. Fyller 30 år i år. Alltså Sto, Sven och Helena måste vara mycket yngre än så. Det blir ett kul år.

Strängbetong
Stora, duktiga, supportande. Henrik Vinell driver oss framåt med konstruktiv kritik, Fredrik Holst driver hela branschen framåt som ordförande i Svensk Betong och Filip Sten driver Strängbetong framåt med nya produkter. Borde kanske utnyttja våra kanaler ännu bättre. Vad kommer ni göra på Betonggalan i år?

Swerock
Äntligen! Det behövdes en ny vd, Håkan Wifvesson, för att Lars-Olof Persson, Akin Barin, Anders Åhlin och alla våra andra vänner på Swerock skulle få igenom vad alla andra fattat för länge sen: Syns man inte i Betongklubben så finns man inte! Nu rockar vi.

33 Comments on "Måndagsbloggen: Det här är Betongklubben!"

 1. I simply want to say I’m newbie to blogs and honestly savored you’re web page. Very likely I’m planning to bookmark your website . You actually have impressive stories. Cheers for revealing your website page.

 2. I am planning to move to Australia permanently. Hopefully, my immigration process will be completed this year and I will move in the beginning of 2011. Can someone suggest some excellent resources and blogs about making the plans for settling in Australia?.

 3. gQdeSm This is one awesome article post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 4. Spot on with this write-up, I actually think this website needs so much more consideration. I’ll probably be again to read more, thanks for that info.

 5. Thank you for another informative site. Where else may I am getting that kind of information written in such a perfect manner? I have a project that I’m simply now working on, and I have been on the glance out for such information.

 6. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 7. Thanks a lot for the blog.Much thanks again. Much obliged.

 8. Very neat blog post.Much thanks again. Want more.

 9. Thanks a bunch for sharing this with all people you really know what you are talking about! Bookmarked. Kindly additionally discuss with my site =). We may have a hyperlink change agreement among us!

 10. It as wonderful that you are getting thoughts from this post as well as from our discussion made here.

 11. Utterly composed written content, regards for entropy. Life is God as novel. Let him write it. by Isaac Bashevis Singer.

 12. Thanks a lot for the blog post.Really looking forward to read more. Want more.

 13. Hi there, You have done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this website.

 14. Keep up the superb piece of work, I read few posts on this website and I believe that your site is really interesting and has got circles of great info.

 15. pretty fantastic post, i certainly love this website, keep on it

 16. Nice place of duty. I study impressive added challenging taking place changed blogs everyday. Thankfulness for sharing.

 17. value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 18. S design houses In third place is michael kors canada, rising two spots in the ranks from Tuesday,

 19. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 20. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic info being shared freely out there.

 21. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 22. Good ¡V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 23. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thank you, I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 24. You are a very bright individual!

 25. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely return.

 26. Im grateful for the article post.Really thank you! Want more.

 27. Some genuinely great articles on this web site , thankyou for contribution.

 28. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.

 29. The most beneficial and clear News and why it means a whole lot.

 30. I truly appreciate this blog.Thanks Again. Will read on

 31. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Really looking forward to read more. Will read on

 32. Right away I am ready to do my breakfast, once having my breakfast coming yet again to read additional news.|

 33. Muchos Gracias for your blog post.Really looking forward to read more. Fantastic.

Leave a comment

Your email address will not be published.