”Vill bygga för ett hållbart samhälle”

Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

NCC och energibolaget E.ON är överens om att om att bygga en ny kraftvärmeanläggning vid Högbytorp i Upplands-Bro. Anläggningen ska utgöra en del av en kretsloppsanläggning och det totala ordervärdet uppgår till 750 MSEK.

– Med investeringen vid Högbytorp kan vi möta behovet av hållbart producerad energi från en växande Stockholmsregion och bidra till att utveckla Upplands-Bro kommun, säger Stefan Håkansson, tf. vd för Customer Solutions och Sverigechef på E.ON.

Projektet genomförs i partnering, en samarbetsform med en öppen dialog.

– På NCC vill vi vara med och bygga för ett hållbart samhälle. Anläggningen i Upplands-Bro blir framtidens kretsloppsanläggning och vi är glada att E.ON har valt NCC som samarbetspartner för att genomföra mark- och byggentreprenaden för projektet , säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

Uppdraget omfattar mark-, betong- och anläggningsarbeten samt bygg- och installationsarbeten i samband med nybyggnad av kraftvärmeanläggningen. Dessutom tillkommer markarbeten för en biogasanläggning. Anläggningarna ska producera både el, fjärrvärme och biogas.

Det totala ordervärdet registeras under första kvartalet 2017 med 70 procent i affärsområdet NCC Infrastructure och 30 procent i affärsområdet Building.

Be the first to comment on "”Vill bygga för ett hållbart samhälle”"

Leave a comment