Fråga Experten: Material för golvvärme?

Fråga Experten

Jag gjuter en betongplatta med 30 cm cellplast som markisolering. På den vill jag lägga en golvvärmefolie under ett linoleumgolv. Vilka material ska jag använda och i vilken ordning från betongen till linoleummattan?
/Anders

Om man inte har möjlighet att gjuta in golvvärmen i betongen finns det möjlighet att i efterhand lägga på en el-slinga eller värmefolie. Det mest gynnsamma är då ofta att sedan att jämna av golvet med golvspackel/avjämningsmassa, men det kan för vissa ytskikt (ex. linoleum eller plastmatta) även funka med en tunnare spånskiva för golv (typ rotskiva, mm). Tjockare skiva kan ha en isolerande effekt och på så sett försämra värmetransporten uppåt. Med klinker kan det räcka med enbart fix, och med parkett en stegdämpning/skumplastduk/underlagsfoam. Kolla med leverantören/tillverkaren av golvvärmefolien du har använt, de bör ha anvisningar och rekommendationer för hur den monteras på bästasätt för en isolerad betongplatta och plast-/linoleummatta.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group

Be the first to comment on "Fråga Experten: Material för golvvärme?"

Leave a comment