DAF utökar sortimentet

DAF C 450 FAD 8x4 ConstructionDAF CF 450 FAD 8x4 Construction.

DAF Trucks erbjuder nu fordon som utformats efter kundernas behov, bland annat vid betongblandning. Med nya produkter utökas sortimentet av lastbilar – främst när det gäller anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

– 2018 var ett historiskt år för DAF och vi avslutade det om Europas näst största lastbilsmärke. Målet är att stärka vår position i segmentet med lastbilar och byggfordon. Det är ett segment med stor tillväxtpotential för DAF, säger Richard Zink, försäljningschef på DAF Trucks, i ett pressmeddelande.

Med inriktning på byggsektorn har DAF utökat sitt sortiment av bland annat kraftuttag för drivning av tippflak, blandare och kranar. Ett motorkraftuttag som är placerat klockan 1 på både MX-11- och MX-13-motorerna ska fungera med direkt pumpmontering och ha ett kontinuerligt vridmoment på 800 Nm med toppeffekt på 1000 vilket passar till tunga tillämpningar, som vid cement- eller betongblandning eller på avfallsinsamlingsfordon.

Sedan tidigare finns Construction-versioner av DAF:s LF- och CF-modeller som är anpassade för lastbilar som regelbundet körs i terräng. De har en särskilt utformad stötfångare och grill, en attackvinkel på 25° och markfrigång på 32 (LF) eller 40 (CF) centimeter, vilket innebär att de kan köras i alla typer av terräng. Alla DAF Construction-modeller har en 3 mm tjock stålplatta för att skydda kylaren.

DAF Trucks är ett dotterbolag till amerikanska PACCAR Inc. Nordic Truckcenter, NTC, är generalagent i Sverige, Norge och Finland.