Nu lanseras en digital gjutdagbok

mobiler

Programvaruföretaget Congrid lanserar nu ett digitalt gjutprotokoll. Enligt Congrids säljare Matti Huusko är det ett betydande steg mot en digitalisering av byggbranschen.

– Tillverkning av betong är en skiftesrik process där slutresultat beror på många faktorer som kompetens, säkerhetsåtgärder och betongens kvalitet, säger Matti Huusko.

Med det digitala gjutprotokollet kan byggföretagen spara dokumenteringen av betongkonstruktioner på en digital plattform i stället för papper och Excel-filer. Alla gjutarbeten planeras och dokumenteras på samma ställe och informationsgången kan följas upp i realtid, vilket underlättar upptäckter av fel och brister.

– Vårt mål var att skapa en digital lösning, som förbättrar informationsgången och samarbetet mellan betongleverantörer och byggarbetsplatserna så att alla parter i projektet har tillgång till data. I framtiden kommer IoT-teknologin att vara en viktig del av hanteringen av omständigheter i anslutning till betong.