Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Close

Ture No8 får mycket uppmärksamhet just nu. Det prefabricerade betonghuset på Grev Turegatan i Stockholm vann nyligen Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab och arkitekt Tobias Nissen på Vera är nominerad till Årets Betongarkitekt av Tidskriften Betong. Nu har huset även nominerats till Tidskiften Rums pris Årets Rum.

Så har turen kommit till David Johansson, Sweco, att svara på juryns fem frågor inför priset Ung&Tung. Allt började med legobyggande och nu är han fast i en bransch han tror på.

Har du problem med att mobilen laddar ur när du är på resa? Lösningen heter Powerbank, en reservladdare, som du sen laddar upp när du kommer hem eller till hotellet. Basf bjuder på tre stycken i dagens Galaquiz.

Igår var det Cristofer Nyqvist, Kynningsrud Prefab, som ficka svara på juryns fem frågor. Idag är det Lisa Ledin, Dipart, som berättar om sin betydelse för branschen.

Juryn för priset Ung&Tung har ställt fem kompletterande frågor till de fem nominerade för att lättare kunna skilja dem åt. Till exempel fick de berätta vad de gör om fem år och hur de bidragit till att höja samhällsbyggnadsbranschen. Vi presenterar svaren en om dagen denna vecka. Först ut är Cristofer Nyqvist, Kynningsrud Prefab.

Nu har Bärande Möte, skapat av Daniel Elis Karlsson och Pauline Algeröd, nominerade till Årets Betongdesigner, fått en plats att tala om. Från att bara vara ett utställningscafé på mässan Nordbygg har den nu blivit vindskygg i Göteborgs hamninlopp.