Idag tar Almedalsveckan slut. Jag vet det, det fortsätter, men jag lämnar ön och därmed rapporteringen härifrån. Men innan jag far ska jag ge er tio-i-topp. Det är ni värda. Jag börjar förstås bakifrån annars slutar ni läsa…

Det finns fler som heter Johan än det finns kvinnor på de börsnoterade bolagens vd-poster. Och Anders är det vanligaste namnet. Det kom fram vid seminariet "Vad krävs för att uppnå målen om jämställd representation i våra bolag?” i Almedalen idag.

”Jag är mycket skeptiskt till trenden att bygga höga hus i trä”, sa Staffan Moberg, jurist på Svensk Försäkring i Almedalen idag. ”Brand är ett problem, men det stora problemet är risken för vattenskador”.

Cementas helchartrade fartyg Sunnanvik gick igår på grund utanför Holmsund på väg till Umeå. Dykare ska nu kolla omfattningen av skadorna. Någon fara för leveranser till kund finns dock inte.

– Med förvärvet blir vi nu ledande i Norden inom projektledning för samhällsbyggnadssektorn.

Kan natur och industri i Sverige samexistera? Frågan ställdes av Cementa idag och panelen som var samlad hade svårt att komma fram till något konkret svar. Däremot fick Cementa beröm från ett helt oväntat håll.

I Arkitekturträdgården på Strandgatan i Visby höll Sveriges Arkitekter idag seminariet Kan man förbjuda fula hus? Panelen bestående av politiker, arkitekter och beställare kom fram till att de fula husen behövs. Bygg fler!