Nu har de nominerade till landskapsarkitekturpriset Sienapriset presenterats. Det är fyra helt olika miljöer, allt från Strömparken i Norrköping, som är ett naturrum, till Brovaktarparken i Stockholm som är ett frosseri i betong.
Priset delas ut av Sveriges Arkitekter och sponsras av Starka.

LÅNGINTERVJU: Allt är inte en bal på slottet. Inte ens för en superarkitekt. För bakom den prisbelönta fasaden skymtar panikattacker, kroppskomplex och drömmen om ensamheten. Vi får också reda på orsaken till varför han köper slipsar i Paris, men sedan vägrar bära dem.
Text: Roger Andersson, foto: Boel Ferm

"Verksamheterna inom respektive område skiljer sig mycket åt och på detta sätt förbättrar vi förutsättningarna för en organisation där vardera områ

Helsingborg sätts på kartan i och med att Väla gård, Skanskas samlade sydsvenska kontor, har nu vunnit en plats att representera Sverige på SB14-mässan i Barcelona om två veckor. Väla gård var nominerat till Årets miljöpris på Betonggalan förra året.

David Larsson, en av de nominerade till Årets Betongentreprenör, har bytt namn. Han heter numer David Bergschöld men jobbar kvar på APJ Betong och Anläggningsteknik. Förutom att uppdatera namnet uppdaterar vi med lite nya bilder.

Det är 20 år sedan trävstjärnehästen Järvsöfaks föddes. Det hedrades i år i hemkommunen Hudiksvall med en stjärna i "Glada Hudik Walk of Fame". Men det var inte det enda. Nu står hästen dessutom staty.