Juryn för priset Ung&Tung har ställt fem kompletterande frågor till de fem nominerade för att lättare kunna skilja dem åt. Till exempel fick de berätta vad de gör om fem år och hur de bidragit till att höja samhällsbyggnadsbranschen. Vi presenterar svaren en om dagen denna vecka. Först ut är Cristofer Nyqvist, Kynningsrud Prefab.

Nu har Bärande Möte, skapat av Daniel Elis Karlsson och Pauline Algeröd, nominerade till Årets Betongdesigner, fått en plats att tala om. Från att bara vara ett utställningscafé på mässan Nordbygg har den nu blivit vindskygg i Göteborgs hamninlopp.

Nu har de nominerade till landskapsarkitekturpriset Sienapriset presenterats. Det är fyra helt olika miljöer, allt från Strömparken i Norrköping, som är ett naturrum, till Brovaktarparken i Stockholm som är ett frosseri i betong.
Priset delas ut av Sveriges Arkitekter och sponsras av Starka.

LÅNGINTERVJU: Allt är inte en bal på slottet. Inte ens för en superarkitekt. För bakom den prisbelönta fasaden skymtar panikattacker, kroppskomplex och drömmen om ensamheten. Vi får också reda på orsaken till varför han köper slipsar i Paris, men sedan vägrar bära dem.
Text: Roger Andersson, foto: Boel Ferm

"Verksamheterna inom respektive område skiljer sig mycket åt och på detta sätt förbättrar vi förutsättningarna för en organisation där vardera områ

Helsingborg sätts på kartan i och med att Väla gård, Skanskas samlade sydsvenska kontor, har nu vunnit en plats att representera Sverige på SB14-mässan i Barcelona om två veckor. Väla gård var nominerat till Årets miljöpris på Betonggalan förra året.