Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Close

Just nu byggs Bamses värld för fullt på Kolmården. Betong och stålramar utgör stommen för den specialbyggda parken. Så här går det till när de bygger upp en magisk värld.

Den här dramatiska entrén drar verkligen blickarna till sig. Du kommer inte att tro att det är sant när du får veta hur denna coola hotellinteriör är uppbyggd.

Det är inte nytt. Men det är ovanligt. Genomskinlig betong har ännu inte slagit igenom på den svenska marknaden, trots att det är 15 år sedan den såg dagens ljus. Vi tar chansen att förklara hur den fungerar.

Ture No8 får mycket uppmärksamhet just nu. Det prefabricerade betonghuset på Grev Turegatan i Stockholm vann nyligen Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab och arkitekt Tobias Nissen på Vera är nominerad till Årets Betongarkitekt av Tidskriften Betong. Nu har huset även nominerats till Tidskiften Rums pris Årets Rum.

Joakim Kylén på Tyréns är den siste nominerade till priset Ung&Tung som får svara på juryns fem frågor. Han bollar över till de stora byggbolagen att göra branschen intressant. Själv kommer han bidra genom att utveckla Tyréns Broakademi.