Juryn för priset Ung&Tung har ställt fem kompletterande frågor till de fem nominerade för att lättare kunna skilja dem åt. Till exempel fick de berätta vad de gör om fem år och hur de bidragit till att höja samhällsbyggnadsbranschen. Vi presenterar svaren en om dagen denna vecka. Först ut är Cristofer Nyqvist, Kynningsrud Prefab.

LÅNGINTERVJU: Allt är inte en bal på slottet. Inte ens för en superarkitekt. För bakom den prisbelönta fasaden skymtar panikattacker, kroppskomplex och drömmen om ensamheten. Vi får också reda på orsaken till varför han köper slipsar i Paris, men sedan vägrar bära dem.
Text: Roger Andersson, foto: Boel Ferm

"Verksamheterna inom respektive område skiljer sig mycket åt och på detta sätt förbättrar vi förutsättningarna för en organisation där vardera områ

Helsingborg sätts på kartan i och med att Väla gård, Skanskas samlade sydsvenska kontor, har nu vunnit en plats att representera Sverige på SB14-mässan i Barcelona om två veckor. Väla gård var nominerat till Årets miljöpris på Betonggalan förra året.

David Larsson, en av de nominerade till Årets Betongentreprenör, har bytt namn. Han heter numer David Bergschöld men jobbar kvar på APJ Betong och Anläggningsteknik. Förutom att uppdatera namnet uppdaterar vi med lite nya bilder.

Det är 20 år sedan trävstjärnehästen Järvsöfaks föddes. Det hedrades i år i hemkommunen Hudiksvall med en stjärna i "Glada Hudik Walk of Fame". Men det var inte det enda. Nu står hästen dessutom staty.

Nu kommer en ny sorts penna som ska passa den som arbetar på bygge. Den är och är optimerad för kunna skriva på både trä metall, keramik och såklart betong. Vad som gör den så tålig?