Idag tar Almedalsveckan slut. Jag vet det, det fortsätter, men jag lämnar ön och därmed rapporteringen härifrån. Men innan jag far ska jag ge er tio-i-topp. Det är ni värda. Jag börjar förstås bakifrån annars slutar ni läsa…

Kan natur och industri i Sverige samexistera? Frågan ställdes av Cementa idag och panelen som var samlad hade svårt att komma fram till något konkret svar. Däremot fick Cementa beröm från ett helt oväntat håll.

I Arkitekturträdgården på Strandgatan i Visby höll Sveriges Arkitekter idag seminariet Kan man förbjuda fula hus? Panelen bestående av politiker, arkitekter och beställare kom fram till att de fula husen behövs. Bygg fler!

Vart tredje byggföretag säger sig vara utsatt för osund konkurrens, enligt en utredning gjord av Skatteverket. Det framkom vid en debatt i Almedalen idag arrangerad av Byggbranschen i samverkan. Där gavs också tre lagförslag som skulle kunna förändra den bilden.

År 2035 kommer Sverige att ha höghastighetståg mellan Stockholm och Göteborg och mellan Stockholm och Malmö. Men grunderna läggs redan nu av Sverigeförhandlingen som ska presentera sin lösning första kvartalet 2016. Infrastrukturminister Anna Johansson och bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan presenterade status i Almedalen i dag.