Hem Fråga Experten Fråga Experten: Laga brunnen med cement?

Fråga Experten: Laga brunnen med cement?

Fråga Experten

Jag har en grävd brunn, 6 ringar djup. Mellan tredje och fjärde ringen har det hela satt sig och lämnat en glipa som är 13 centimeter lång och, som mest fem centimeter hög. Kan man gjuta, cementera denna öppning så att jag slipper inslag av jord i vattnet?
/Anders B

Jo, du är
inne på rätt spår. Glipan går att laga, helst med ett reparationsbruk. Viktigt är att ren göra de befintliga betongkanterna noggrant. Använd en bilhammare och plattmejsel för att få fram rena betongytor. Eftervattna lagningen med en bit fuktigt tyg och på med brunnslocket i cirka en vecka. Reparationsbruk säljs i byggvaruhandeln under varumärkena Finja och Weber. Sök på de senares webb-sidor efter arbetsinstruktioner.

Arne Hellström