Hem Fråga Experten Fråga Experten: För lös betong?

Fråga Experten: För lös betong?

Fråga Experten

Jag har gjutit en kant mellan mitt garage och uppfart som jag kör över med bilen när jag skall in i mitt garage. Har använt Bemix 310 betong. Jag fick den väldigt lös då jag använde för mycket vatten. Har det någon betydelse? Det är utomhus.
/ Bertil

Att ha för mycket vatten i en betongblandning behöver inte betyda problem. Nu beskriver du inte hur mycket vatten Du har använt men hållfastheten kanske tar några extra veckor för att komma upp i det som tillverkaren av betongblandningen lovar på påsen. Sen kan underlaget, härdningsförloppet och hur tung bilen är spela en roll i hur länge din kant håller. Du beskriver att kanten ligger utomhus och då kan vägsalter också påverka betongens beständighet.

Erik Viggh