Hem Fråga Experten Fråga Experten: Täta väggarna?

Fråga Experten: Täta väggarna?

Fråga Experten

Jag har en mindre källare (pumprum över brunnen) som ligger under en del av golvet i uterummet. Nu har det börjat att komma in vatten genom väggarna och det blir väldigt fuktigt. Det går ej att dränera bort p,g.a. placeringen under uterummet. Går det att täta väggarna genom att putsa dem med någon putsblandnig av något slag? Eller hur skall jag göra för att få tätt?
/Sten

Det är ett problem med att vatten tränger in genom väggar som är placerade imarken. Nu har jag inte alla fakta om ditt problem men putsar du på insidan så kommer inflödet av vattnet att fortsätta igenom det nya putskicktet. Väggarna måste tätas på utsidan för att hindra inträgning av vatten. Det innebär en del arbete med att gräva och täta.

Erik Viggh