Hem Fråga Experten Fråga Experten: Vattenavstötande medel?

Fråga Experten: Vattenavstötande medel?

Fråga Experten

Vi har ett betonggolv i ett orenoverat badrum som vi funderar på att behandla med vattenglas. Min fråga är egentligen om man efter en sådan behandling, förslagsvis med produkten evercrete (eller nån annan liknande), kan göra någon annan behandling om man skulle ångra sig, eller bara vill, till exempel lägga klinker ovanpå? Hur är det med andra vattenavstötande beläggningar som vax och olja; kan man arbeta med bruk på såna? Jag får intrycket av att en behandling med såna här ämnen är väldigt oåterkalleliga?
/Emil

När man behandlar ett betong golv gör man det för att få ytan vattentät och slät. Som du säkert vet är betong och andra produkter som kakelfix flytande när den är färsk. Det behövs en obehandlad eller grov yta för en bra vidhäftning. Ska man göra en mindre pågjutning eller lägga klinker på behandlade ytor finns det några alternativ. Man kan riva lite på ytan eller lägga på en kemisk primer av något slag. Du kan få bra råd hos din lokala bygghandel när det gäller den lämpligaste produkten för dina behov.

Erik Viggh