Hem Design Betongparken ska bli ett lyft för Ö-vik

Betongparken ska bli ett lyft för Ö-vik

I månadsskiftet maj/juni är det byggstart för Örnsköldsviks kommuns första betongpark för skate, inlines, BMX och kick-bike. Parken är placerad i Lugnviksparken där det i dag finns planer för beachvolleyboll.

– Med tanke på alla el- och vattenledningar i marken är det enda tänkbara platsen eftersom skateparken kräver grävning. I dialog med beachföreningen och Gert Olsen har vi gjort så att näten monteras upp i Gullvik i stället. Vi letar efter en annan plats hoppas på överseende från beachvollebollspelarna så länge, berättar Johan Strömqvist, idrottsstrateg på kommunen, till Allehanda.

Betongparken byggs av Nord Skateparks som har byggt en liknande anläggning i Härnösand och budgeten ligger på fyra miljoner kronor. Invigningen är planerad till oktober 2016.

– Det kommer garanterat att bli ett lyft för Ö-vik, säger Håkan Berggren från föreningen Örnsköldsviks action sports.