Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Lite sent, men lika bra!

Måndagsbloggen: Lite sent, men lika bra!

måndagsbloggen

Helgen gick fort. Det blev måndag tidigare än jag trodde och måndagsbloggen uteblev. Men här kommer lite kompensation. En onsdagsblogg. Minns ni Tommy Svensson?

Tommy Svensson, Sveriges förre förbundskapten i herrfotboll, han som fick vara med de magiska dagarna i USA 1994 när Sverige tog VM-brons, han berättade i en intervju om varför det gick så bra. Han sa att det då fanns flera spelare som blev lite bättre i landslaget än vad de i egentligen var. Men det var inte bara det som var hemligheten. Det var flera spelare som gjorde andra lite bättre än de annars var.

Jag tänker, tänk om det gällde Sverige idag. Igen. Alla lite bättre än i klubblagen. Och så Zlatan. Ni tänker på Island, eller hur?

Men jag tänker också på företagskulturer. Tänk om detta hände i just ert företag. Att medarbetarna blev lite bättre än de i verkligheten är. Har varit. Och att de gör andra ännu bättre.

Nästa onsdag, den 6 juli sänder podcasten Betongmaffian live från Almedalen. Då ska jag fråga Jonas Andé på Skanska och Carina Edblad på Thomas Betong hur vi ska kunna göra just det? Göra alla lite bättre. Glöm inte att lyssna.

Roger Andersson