Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Nu öppnar jag Almedalen!

Måndagsbloggen: Nu öppnar jag Almedalen!

måndagsbloggen

Så är Almedalsveckan igång. Jag är på plats. Sänder tre avsnitt av Betongmaffian, minglar runt och rapporterar från så mycket jag kan. Hoppas ni gillar det.

Jag kommer inte bevaka alla 3 808 evenemang som är anmälda till almedalsveckans hemsida. Av de 3 808 är visserligen 25 inställda, men jag kommer inte räcka till ändå. Söker jag på ”betong” dyker fyra evenemang upp. Det fixar jag. Söker jag på ”trä” får jag 2 616 träffar. Skönt, jag jobbar i rätt bransch. Fast sökkriterierna är lite skumma. Under ”trä” hamnar föreläsningar om sjukvård, Brexit och Nato.

Söker jag på ”Roger” får jag 48 träffar. Hm. Det finns många sätt att försöka få publik.

Min kollega på Maskinentreprenörerna, Micael Appelgren, ja han stavar så, det måste man göra för att sticka ut om man har ett menlöst namn. Det behöver man inte om man heter Roger och har fått Betonggalans pris uppkallat efter sig. Micael, ja. Han valde London. När alla är i händelsernas centrum i Visby. Snacka om Brexit. Så här skriver han på facebook:

“Nu kommer den där perioden då alla i Almedalen skickar pressmeddelanden till varandra på uteserveringarna som ingen plockar upp eftersom alla andra också har fullt upp med att skicka från uteserveringen bredvid. I augusti när vi kommer tillbaka är ‘nyheterna’ för gamla – och ingen orkar sortera 877 pressmeddelanden med orden ‘i Almedalen’ i rubriken.”

Jag skriver inga pressmeddelanden. Jag bevakar och ger er det bästa direkt. Vi ses under dagen.