Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Det droppar från markisen!

Måndagsbloggen: Det droppar från markisen!

måndagsbloggen

Markisen är utdragen till max som skydd mot regnet. Kaffet är inne på tredje bryggningen. Det är semester.

Jag dricker alltid Classic Franskrost. Det har vunnit över alla lojaliteter jag har mot Lindbergs kaffe, som varit Uppsalas stolthet sedan 1914. Det gamla rosteriet nere på Kungsgatan är en fascinerande byggnad i nationalromantisk stil som sprider kaffepuffar över hela stan. Eller åtminstone upp över Fålhagen där jag växte upp. Men trots allt mytomspunnet så är kaffet för beskt. Tyvärr.

Classic Franskrost har också vunnit över alla Gevalias sorter som min fru från Gävle försökt smyga in. Jag har öppnat upp, varit ödmjuk, kompromissat. Men Classic Franskrost vann.

Vann gjorde dock inte Frankrike igår. EM i herrfotboll tog slut och jag som inte höll på någon i finalen tänker ”jaså”. En final utan några större ögonbrynshöjare. Mossa Sissokos rusher i mitten minns jag. Han kommer nog spela i bättre klubbar än Newcastle efter det här. Jag tycker också portugisen José Fontes försvarsspel gav extra krydda. Han kommer också spela i bättre klubbar än Southampton framöver.

Portugal gjorde ett mål, Frankrike inget. Fotboll är enkelt. Portugal är Europas bästa lag. Fast det tycker nog ingen som sett Portugals matcher under EM. Men det är en annan historia.