Hem Hållbarhet Klart för byggstart på Albyberget

Klart för byggstart på Albyberget

I veckan vann detaljplanen för det nya bostadsområdet Tingstorget laga kraft. Därmed kan byggprojektet med elva punkthus och tre lamellhus på Albyberget i Botkyrka inledas under augusti månad som planerat. Sammanlagt handlar det om 670 nya bostäder, ett gruppboende och flera lokaler för affärsverksamhet. 

För produktionen står bygg- och installationsföretaget Titania som har handlat upp Benders Byggsystem AB som leverantör av stomlösningar. En viktig del av Titanias strategi är att skapa tidseffektiva och energisnåla byggprocesser vilket görs i nära samarbete med arkitekter och byggmaterialtillverkare.

Med prefabricerade stomsystem i betong blir byggnaden snabbt tät, torr och driftklar. Med fukttåliga och oorganiska material undviks även fuktproblem. När till exmepel väggar, bjälklag och trappor tillverkas inomhus istället kan huset snabbt bli väderskyddat och tätt.

Andra fördelar med en betongstomme är att energiförbrukningen blir låg och att inomhusmiljön blir hälsosam. Den tunga stommen bidrar till en jämn inomhustemperatur oavsett årstid – behagligt varm på vintern och behagligt svalt på sommaren.