Hem Okategoriserade Svensk seger i ESCN Awards

Svensk seger i ESCN Awards

Det blev svensk seger i ESCN Award 2016. European Concrete Societies Network har utsett Täby Centrums rondeller till årets vinnare i kategorin Anläggning.

Syftet med European Concrete Societies Network (ECSN) är att uppmuntra samarbeten mellan betongföreningar i europeiska länder och främja användningen av betong i Europa, bland annat genom att organisera ECSN Award vartannat år. I konkurrens från åtta nominerade projekt från sju olika länder blev det blågult i topp 2016 i och med att ”Täby C Roundabouts” vann före Labe River-bron i Tjeckien och Avalanche-galleriet i Norge. Projekten utvärderas mot en uppsättning kriterier av en internationell jury och i kategorin Husbyggnad vann projektet ” OV Terminal Arnheim” från Holland.

Rondellerna, eller cirkulationsplatserna som de också kallas, i Täby Centrum färdigställdes 2013 i två nivåer från Stora Marknadsvägen ner till Attundavägen och Gustaf Bergs väg. Projektet, som redan har fått Svensk Betongs pris ”Helgjutet” och Trafikverkets arkitekturpris, har hyllats för sin samverkan mellan arkitektur, vägutformning, konstruktion och belysning.