Hem Design “Väldigt intensivt och roligt”

“Väldigt intensivt och roligt”

Betonggjutning är en av de populäraste sommarkurserna på Hellidens folkhögskola i Tidaholm. Den första dagen på kursen ”Betonggjutning för nybörjare” stod fågelbad i rabarber/kålblad och påskrukor på schemat, men det smögs även in krukor och ljuslyktor. 

– Det är väldigt intensivt och roligt, säger kursdeltagaren Maria Carensiö till Skövde Nyheter.

Kurserna i Helliden lockar besökare från hela Sverige och även från Norge. Många vill passa på att fördjupa sig i sitt specialintresse eller testar något nytt innan sommaren är slut.

– Vi har bedrivit sommarkurser i mer än 20 år, och vi märker att det är uppskattat för det är många som kommer tillbaka. I år kan vi erbjuda två nya kurser, men flera kurser är återkommande år efter år, berättar folkhögskolans rektor Lena Elmquist.

Andra dagen på veckans nybörjarkurs i betonggjutning ägnades först åt två inspirationsresor. Den första gick till en second hans-butik och den andra till betongskulptören och kursledaren Anette Arvidssons trädgård. På eftermiddagen göts det sedan handdukskrukor, virkade dukar i form av skålar och krukor, fat, byxkrukor och nallebjörnar för fulla muggar.

Maria Carensiö, som har rest från Haninge för att lära sig betonggjutning, är mycket nöjd med kursen:

– Det är väldigt roligt och ger överraskande bra resultat. Jag har bland annat gjutit ett fågelbord som jag är spänd på att se, men först måste det torka.