Hem Okategoriserade Betong-boom i Blekinge

Betong-boom i Blekinge

Helikopterhangar, kabelfabrik och fler villabyggen ökar efterfrågan.

Betongfabrikerna i Blekinge går för fullt. Omfattande satsningar från satsen och det faktum att fler villor byggs har gjort att efterfrågan har ökat. Enligt Sydöstran har Sydsten i Johannishus redan levererat mer betong än förra årets 14 000 kubikmeter. Magnus Månsson är ordermottagare på Sydsten, ett dotterbolag till Skanska, och berättar att det produceras drygt 100 kubikmeter betong om dagen i fabriken.

Bland de stora projekten i området kan nämnas en omfattande tillbyggnad vid ABB:s kabelfabrik i Karlskrona och den nya helikopterhangaren på F17 i Kallinge. Hangaren utgör en del av Ronnebypaketet och ska vara färdig att tas i bruk före sommaren nästa år. Skanska fick uppdraget att bygga en hangar med plats för 17 helikoptrar. Hangaren ska även innehålla lokaler för administration och får en yta på över 21 000 kvadratmeter.