Hem Arkitektur “Samgåendet innebär stora möjligheter “

“Samgåendet innebär stora möjligheter “

Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns AB fortsätter satsningen på arkitektur. Det senaste förvärvet är Pyramiden Arkitekter AB och Pyramiden Projektledning AB med totalt 55 medarbetare i Göteborg och Uddevalla.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av Pyramiden som är ett framgångsrikt företag med goda kundrelationer och oerhört kompetenta, kreativa medarbetare. Tillsammans kan vi erbjuda fler kreativa och tekniskt samordnade helhetslösningar i tidiga skeden, säger Christer Abrahamsson, regionchef på Tyréns i ett pressmeddelande.

Pyramidenbolagen har båda spetskompetens inom arkitektur, inredningsarkitektur, bygg och projektledning. De har en omfattande kundbas i Göteborgsområdet inom både offentlig och privat sektor. Några av företagens största kunder är Göteborgs stad, Västfastigheter och Volvo.

– Med Tyréns får vi tillgång till ett nätverk av teknikdiscipliner som stärker vårt erbjudande mycket väl. Samgåendet mellan bolagen innebär stora möjligheter i framtida projekt men också fantastiska utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Dan Nyström, en av grundarna och VD Pyramiden Arkitekter.

Förvärvet är ytterligare ett steg i den uttalade strategin för tillväxt i Västsverige. Tyréns har nu drygt 210 arkitekter och byggnadsingenjörer i företaget och blir nu en starkare partner inom tidiga samhällsbyggnadsskeden, gestaltning och byggnation.