Hem Arkitektur Ny simhall i Sjöbo invigd

Ny simhall i Sjöbo invigd

En ny simhall med fasad i spårad betong har byggts i Sjöbo. Med tydliga skåror i byggnaden och en oregelbunden form blir den nya anläggningen ett dynamiskt och modernt tillskott till den befintliga.

– Vi låter vi enkla och aningen vinklade husvolymer spela mot varandra. Det skapar ljusa och inbjudande rum där det alltid är lätt att orientera sig, säger Calle Hellberg, arkitekt på Liljewall som har ritat simhallen för NCC och Sjöbo Kommun.

sjobosimhall2

Den 27 augusti invigdes den nya anläggningen som rymmer familjebad, lekattraktioner, relaxavdelning, café, gym och 25-metersbassäng med mobil läktare.

Enligt ett pressmeddelande från Lijewall har den omgivande skåneslätten inspirerat till att skapa ett tydligt samband mellan inom- och utomhusmiljön. Det gröna landskapet har sammanflätats med anläggningen, bland annat genom stora glaspartier och att delar av väggarna pryds av mosaik som bildar mönster av ängar och höskullar.