Hem Okategoriserade ”Vi provmonterar 20 villor i betong”

”Vi provmonterar 20 villor i betong”

Nu görs gör en storsatsning på eget bostadsbyggande av Fastighetsbolaget Kilenkrysset. Ett nytt bolag, Kilen Bostad AB, bygger hyresfastigheter och bostadsrätter.

Trots den ökande bostadsbristen i landet anses produktion av hyresrätter svår att räkna hem ekonomiskt för byggbolagen men det Strängnäsbaserade bolagets grundare Jan Persson, till höger på bilden ovan, är inte orolig.

– Det finns inte så många företag i branschen som har en egen betongfabrik men det har vi. Därmed har vi hela kedjan, från en fabrik som producerar bostäderna till monteringen där vi gör allt färdigt  Ser man det kortsiktigt är det kanske dålig ekonomi att bygga hyresbostäder, men jag älskar mina hus! Sen kristi födelse har värdet alltid gått upp med det dubbla på tio år, säger Jan Persson till Eskilstuna-Kuriren.

Kontakter har tagits med Eskilstuna kommun och än mer konkreta objekt finns i både Nyköping och Strängnäs.

– I Strängnäs provmonterar vi 20 villor i betong i området där gamla Hemglass låg. Där har vi 200 tomter. Vi tänker oss också att bygga flerfamiljshus där med 40-50 lägenheter. I Nyköping har vi 500 objekt på ett område som vi redan äger och vi har flera andra planläggningar i andra kommuner.

Samtidigt med bildandet av det nya bostadsbolaget  görs en organisationsförändring inom Kilenkryssets ledning. Peter Kavén, tidigare koncern-vd och till vänster på bilden ovan, blir chef för Kilen Bostad AB. Till platsen som ny koncern-vd har Jan Eriksson rekryterats från Swedbank.