Hem Hållbarhet Thomas Betong och JM i nytt samarbete

Thomas Betong och JM i nytt samarbete

Carina Edblad.

Thomas Betong och JM är överens om ett avtal för leveranser av skalväggar. Thomas Betong investerar i en ny fabrik för prefabricerade element för att möta efterfrågan från marknaden.

I juni tog Thomas Concrete Group beslutet att investera 80 MSEK i en helt ny fabrik i Heby utanför Uppsala för produktion av prefabricerade skalväggar och plattbärlag med kapacitet på cirka 150 000 m2. Samarbetet mellan Thomas Betong och JM skapar möjligheter att minimera transportkostnads och miljöpåverkan och korta ledtiderna.

– Det är ett viktigt avtal för oss. Vi vill bidra till att lösa bostadsbristen i Sverige och tillsammans med JM kunna bygga ett hållbart samhälle, säger Carina Edblad (bilden ovan), vd på Thomas Betong AB, i ett pressmeddelande.

Första leveransen från fabriken beräknas till september nästa år.