Hem Okategoriserade Effektivitet bakom tripplad omsättning

Effektivitet bakom tripplad omsättning

Kvarteret Dreja i Gustavsberg där Starka tillverkat och levererat betong till hus och mark.

2010 köpte Starka en elementfabrik i Arboga. Sedan dess har omsättningen ökat från 110 till 330 miljoner kr.

– När en kund vill ha en stomme i betong så kan vi leverera en helhetslösning från att gjutning av plattan är klar ända tills att stommen är på plats, säger vd:n Peter Weidemanis till Svensk Leverantörstidning.

Familjeföretaget Starka har funnits sedan 1930 men för drygt 45 år sedan bildades Starka Betongelement som erbjuder totallösningar på betongstommar, det vill säga försäljning, projektering, tillverkning och montage.

– Byggmarknaden ser för närvarande mycket ljus ut men vi arbetar i en tuff konkurrenssituation eftersom det finns ett antal både svenska och utländska företag som har samma kompetens som vi har. Därför är det extra viktigt att alltid arbeta på att effektivisera verksamheten, säger Peter Weidemanis.

Ett så kallat effektiviseringsvärde hjälper företaget med målsättningen att alltid leverera i tid.

– Våra kunder är oftast de stora byggentreprenörerna som till exempel Skanska, Peab, NCC och Ikano och de är ständigt återkommande vilket kan ses som ett litet kvitto på att vi levererar det vi ska och i rätt tid.